Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار بورس،بانک و بیمه  گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، سال هاست در کشورما با وجود تمدنی غنی و تعلق خاطر مردم این سرزمین به دین اسلام، عید غدیر به عنوان یکی از سمبل های مهم برای شیعیان این کشور محسوب می شود. در این بین یکی از سنت های دیرینه و جا افتاده، هدیه اسکناس یا پول نو به عنوان یادگاری و یا تبرک به سایر ارادتمندان به اهل بیت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما موضوع قابل توجهی که قرار است به آن بپردازیم، ضعف امسال سیستم بانکی در توزیع پول نو برای عید غدیر است. سالیان متوالی است که بانک مرکزی نسبت به توزیع اسکناس های نو در شعب مخصوص برای افرادی که با لقب "سید" ریشه خانوادگی در ائمه اطهار دارند، می کند.امسال سردرگمی و معطلی این افراد در بازارها برای تهیه پول نو بسیار مشهود بود.

بیشتر بخوانید: بازار ارز به سمت پیش بینی پذیری حرکت می‌کند / هنوز بر عهد صیانت از ذخایر بانک مرکزی پا برجا هستم

اگر در این ایام گشتی در بازار بزرگ یا خیابان جمهوری تهران بزنید با سیدهایی مواجه میشوید که به دنبال پول نو و دست نخورده می‌گردند ؛ عیدی سادات در عید غدیر از نوع پول به "مایه کیسه" معروف است که در میان پول ها باعث برکت می شود.

پیدا کردن اسکناس های نو و تا نخورده برای عیدی دادن از یکی از دغدغه های سید هاست , تنوع عیدی از ۵۰۰ تومان تا  ۲ هزار تومان هم مشاهده می شود.

در این خصوص که چه چرخه غلطی در سیستم بانکی باعث می شود تا این پول ها بجای عرضه مستقیم به مردم اینگونه به دست دلالان با چند برابر قیمت به فروش گذاشته شود به سراغ یک دست فروش اسکناس نو رفتیم.

یکی از دستفروشان اهل بازار بزرگ تهران در گفت و گو با خبرنگار بورس،بانک و بیمه  گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، به توضیح قیمت بسته‌های اسکناس‌های نو پرداخته و می‌گوید: امسال از هر بسته ۱۰۰ تایی ۵۰۰ تومانی ۳۰ هزار تومان سود می‌برم. یعنی برای هر اسکناس ۵۰۰ تومانی ۸۰۰ تومان به فروش می‌رساند.

او در ادامه گفت: همچنین برای فروش یک بسته ۱۰۰ تایی یک هزار تومانی، ۳۵ هزار سود می‌کنم یعنی هر یک هزار تومان، یک هزار و ۳۵۰ تومان بفروش می‌رسد. البته در بین اسکناس‌های ۵۰۰ تا ۲ هزار تومانی، اسکناس یک هزار تومانی طالب بیشتری دارد.


این فروشنده اسکناس‌های نو در بازار گفت: در آخر برای فروش هر یک بسته ۱۰۰ تایی اسکناس ۲۰ هزار تومانی هم ۳۰ هزار تومان سود می‌کنم، یعنی هر ۲ هزار تومان به مبلغ ۲ هزار و ۳۵۰ تومان به فروش می‌رسد.

در ادامه خبرنگار ما به میدان فردوسی سری زده و قیمت این رسته بازار هم جویا شده است؛ که همین ارقام در این مکان هم مشهود بود؛ و نکته جالب اینجاست که این نوع دلالی باعث شد تا افرادی که قصد خرید اسکناس نو داشتند با یک پرس و جو از خرید امتناع کنند.

یک منبع آگاه در یکی بانک های دولتی در گفت و گو با خبرنگار بورس،بانک و بیمه  گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در پاسخ به این سوال که چرا اسکناس نو در اختیار متقاضیان در روز عید غدیر قرار نگرفته است، گفت: امسال بانک مرکزی برای چاپ و توزیع اسکناس نو در روز عید غدیر برنامه ای نداشت و حتی شعبی را که هر سال معرفی می کرد نیز معرفی نکرد.

در نهایت گفتنی است این نوع مبادله پول رسمی یک کشور برای اعیاد مخصوص در کوچه و خیابان ها امری مناسب و پسندیده نیست چرا که پول ملی کالا نبوده و دارای ارزش معنوی و مادی متفاوتی است. بنابر این علاوه بر این بانک مرکزی با نظارت های قوی می تواند از این نوع دلالی جلوگیری کند بلکه می تواند با چاپ به موقع پول های تازه مردم را از خرید اسکناس نو از دستفروشان  آن هم با سودهای عجیب و غریب باز دارد.

انتهای پیام/

سود کلان از فروش بسته های پول نو در اعیاد مخصوص

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: بانک مرکزی اخبار اقتصادی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۲۶۰۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واگذاری ۱۵۰ همت از اموال مازاد بانک‌ها

به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز، احسان خاندوزی در مراسم رونمایی از برات الکترونیک گفت: همچنان عادت رسوب یافته و فرهنگ‌مالوف تامین مالی از طریق شبکه بانکی، که در شبکه فعالان اقتصادی وجود داشته رویه غالب است. اما با توجه به محدودیت‌های سیاست کنترل ترازنامه بانکها چاره ای جز معرفی ابزارهای جدید تامین مالی بنگاه‌ها نخواهیم داشت.

بیشتر بخوانید: سقف برداشت از حساب‌های بانکی چقدر شد؟

وزیر اقتصاد گفت: بایستی مسیرهای جاری تامین مالی را بیش از پیش هموار کنیم و ابزارهایی از جنس اوراق گام، فاکتورنیک، سفته و برات الکترونیک و...در این راستا توسعه یابند.

خاندوزی گفت: اگرکمک و همراهی قوه قضاییه و بانک‌مرکزی سایر دستگاهها نبود این ابزارها به این شکل توسعه نمی یافتند.

وی افزود، بر اساس حکم قانون، سهم و وزن تامین مالی اقتصاد توسط دستگاههای مختلف، به وسیله وزارت اقتصاد تعیین خواهد شد.

در همین راستا طرح جدید تامین مالی زیر ساخت، نیز وزن بیشتری به وزارت اقتصاد خواهد داد تا نقش هماهنگ کننده بیشتری میان دستگاهها ایفا کند.

وزیر اقتصاد خاطر نشان کرد، نهاد تضمین و نقش ضمانت نامه ها در گره گشایی از تولید یک دهم سایر کشورها در ایران موثر نیست.

برای هر کدام از بانکهای کشور با توجه به نوع کسب وکار انها باید مشخص شود که سهم هر بانک در تامین مالی تولید و میزان استفاده آنها از روشهای موجود تامین مالی چه قدر است.

وی افزود، به عنوان یک پیشنهاد مشخص برای استفاده از قدرت خلق پول در بانکها باید سهم آنها در استفاده از ابزارهای تامین مالی از قبیل برات الکترونیک مشخص شود.

سال قبل سرمایه بانکهای تحت مدیریت دولت به بیش از ۲۷۰ همت رسیده است. همچنین در سه سال اخیر به میزان قابل توجهی به سرمایه بانکهای دولتی افزوده شده است.

وی با اشاره به اینکه مجموعا ۱۵۰همت از اموال مازاد بانکها واگذار شد،گفت: در دولتهای قبل فقط ۵۴همت از اموال مازاد بانکها فروخته شده بود، بر این اساس امیدواریم با توجه به مصوبه هییت وزیران در سال جاری شاهد رشد بیشتری نسبت به موضوعاتی از قبیل واگذاری اموال مازاد بانکها باشیم.

خاندوزی همچنین گفت: سال قبل سهم تسهیلات خرد خانوار به ۱۹ درصد درسیده و تا امروز ۱۱۷ همت تسهیلات بدون ضامن پرداخت شده است.

انتهای پیام/

کد خبر: 1228564 برچسب‌ها بانک مرکزی ایران

دیگر خبرها

  • سرمایه گذاری دو هزار میلیارد تومانی در حوزه تامین برق شهر تهران
  • اختصاص بودجه ۱۵۱ هزار میلیارد تومانی پروژه‌های عمرانی تهران
  • واگذاری ۱۵۰ همت از اموال مازاد بانک‌ها
  • گمرک به جای بانک مرکزی، شفاف سازی کرد/ ۲۴ میلیارد دلار برای ۱۰۰ واردکننده/ لیست دقیق دریافت کنندگان دلار ۲۸۵۰۰ تومانی را منتشر کنید
  • گمرک به جای بانک مرکزی، شفاف سازی کرد/ ۶۶ میلیارد دلار برای ۱۰۰ واردکننده/ لیست دقیق دریافت کنندگان دلار ۲۸۵۰۰ تومانی را منتشر کنید
  • فروش ۷۰ میلیارد تومانی املاک مازاد دستگاه‌های اجرایی استان کرمان
  • فروش ۷۰ میلیارد تومانی املاک مازاد دستگاه‌های اجرایی استان کرمان
  • بازهم سرعت غیر مجاز حادثه آفرید/ فوت جوان ۱۷ ساله قمی در بلوار غدیر
  • تفاهم‌نامه ۲۵۰۰ میلیارد تومانی بوشهر نیز با سازمان نوسازی مدارس کشور
  • گلستان جزء استان‌های برتر در زمینه پرداخت تسهیلات مسکن شهری و روستایی