Web Analytics Made Easy - Statcounter

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا امروز اعلام کرد که ۲۶درصد هموطنان در مقابل کرونا و سویه های این بیماری واکسینه نشده اند؛ با این وجود شواهد و قرائن حاکی از آن است که با مهار نسبی کرونا جمع کثیری از هموطنان قصد برگزاری مراسم نوروز و سفر در این ایام را دارند، با این اوصاف آیا با چنین شرایطی همین جمع واکسینه نشده قابلیت بروز سویه ای دیگر از بیماری و شعله ورشدن مجدد کرونا را نخواهد داشت؟ و آیا می توان با راهکارهای اعلام شده از سفر جمع ۲۶درصدی واکسن نزده ممانعت به عمل آورد؟

به گزارش خبرنگار اجتماعی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ پس از دوسال خانه‌نشینی اجباری و قرنطینه ناخواسته الحمدلله والمنه در روزهایی که دومین سال شیوع کرونا خاتمه یافته و کشور به سومین سال این بلیه نوظهور ورود کرده، به همت متولیان بهداشت و درمان حال مردم خوب است و شرایطی که در سالیان پیش به تنهایی و خانه نشینی ختم می شد امسال تفاوتی چشمگیر داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به این معنا که برخلاف دوسال گذشته هموطنان می توانند در تعطیلات نوروز به دیدار هم بروند و آن دسته از عزیزانی که همواره از محدودیت های سفر درسال های گذشته گلایه داشتند برای سفر خود در سال‌نو برنامه ریزی کنند.

گرچه اگر آن دسته از شهروندانی که متاثر از موج سواری رسانه های معاند در واکسینه شدن خود دچار تردید شدند، کمی در این امر تفکر و تامل می کردند، بی تردید موجبات سفر و رفع محدودیت ها پیش از این رقم می خورد. اما دشمن وقتی دید در معرکه محدودیت هایی چون محدودیت های دارویی و مشکل در امر تهیه واکسن با وجود سبد کواکس، دولت سیزدهم در بازه ای یکی دوماهه آمار واردات واکسن را به چند ده میلیون رساند، بازی دیگری را آغاز کرد و همان بازیگرانی که پیش از این بازی تازه شعار«واکسن بخرید» را هشتک می زند و ترند می‌کردند، در دورانی یکصد و هشتاد درجه ای این بار بر ضد واکسن شوریدند.

 

 

اما نکته نگران کننده در آماری است که امروز صبح سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا اعلام کرد و شمار هموطنانی را که طبق جدول سنی اعلام شده واجد تزریق واکسن بودند را 26 درصد جمعیت کل کشور اعلام کردند.

 

دکتر عباس شیراوژن سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا صبح امروز 21 اسفند ماه در گفت و گو با ایرنا گفته بود که ۲۶ درصد جمعیت کشور هنوز واکسن نزده‌اند!

شیراوژن در تشریح آمار اعلام شده گفته بود: در مجموع ۲۶ درصد از جمعیت کشور شامل کودکان زیر ۱۲ سال و دیگر گروه‌های هدف اصلا واکسن نزده‌اند که این خود می‌تواند برای این بخش‌ از جمعیت کشور بسیار خطرناک و در واقع نگران‌کننده باشد.

با این وجود براساس آمارهای موجود در حال حاضر ۹۱ درصد از جمعیت هدف کشور دوز اول واکسن کرونا را تزریق کرده‌اند که در این زمینه آمار نسبتا خوبی است اما می‌بایست در دوز دوم و سوم نیز به چنین آماری برسیم تا زمینه ایمنی بیشتر در جامعه نیز فراهم شود.

 

آمارهای اخیر وزارت بهداشت در تائید اظهارات شیراوژن حاکی از آن است که از ابتدای شروع واکسیناسیون تاکنون ۶۳ میلیون و ۱۴۹ هزار و ۲۳۳ نفر دوز اول، ۵۵ میلیون و ۷۵۳ هزار و ۵۴۶ نفر دوز دوم و ۲۳ میلیون و ۹۸۱ هزار و ۵۵۸ نفر، دوز سوم واکسن کرونا را تزریق کرده‌اند و مجموع واکسن‌های تزریق شده در کشور به ۱۴۲ میلیون و ۸۸۴ هزار و ۳۳۷ دوز رسید.

با این احوال مهمترین مخاطره ای که در این میان می تواند نه تنها تعطیلات نوروز را تلخ و خاطرات ناخوشایندی از آن بجای بگذارد، مقوله واکسیناسیون شهروندانی است که گروه 26 درصدی مورد اشاره سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا را تشکیل داده اند.

 

در این مقال باید خطاب به این دسته از شهروندان به دو نکته اشاه کرد؛

یکم: این دسته از شهروندان که از تزریق واکسن امتناع کرده اند،  میتوانند در فرصت باقیمانده اقدام به تزریق  واکسن نمایند؛ حتی اگر شده به تزریق دوز اول مبادرت کنند تا در این رهگذر حلقه محاصره و مهار کرونا تنگ تر شده و امکان نابودی این بیماری مرگ آفرین زودتر مهیا شود. ضمن آنکه افرادی که با دوز اول یا دوم واکسینه شده اند، کار تزریق دوزهای دوم یا دوز یادآور به مراتب راحت تر و پیش‌گیرنده‌تر است!

 

 

دوم: همانطور که وزیر کشور اعلام کرد برای سفرهای نوروزی یا کارت واکسیناسیون دیجیتال و یا برگ آزمایش پی.سی.آر لازم است. با این وجود این سوال به ذهن متبادر می شود که چقدر نیروی انسانی باید بکار گرفته شوند تا بتوانند یک چهارم هموطن واکسینه نشده را از سایر افرادی که واکسیناسیون شده اند، تمیز دهند؟ و اساسا چرا باید چنین انرژی و هزینه ای صرف شود برای افرادی که به واکسیناسیون خوشبین نیستند؛ آنهم در حالی که سازمان جهانی بهداشت و تمام صاحب نظران علوم آزمایشگاهی و متخصصان بیماری های عفونی راه درمان را پیشگیری از طریق رعایت پروتکل های بهداشتی و دریافت واکسن می دانند. با این وجود آیا اینهمه مراعات حال افرادی که به واکسن بدبین هستند، ظلم در حق سایر افراد نیست که در اسرع وقت به وظیفه اجتماعی خود عمل کردند؟

 

سوم: طبق جدیدترین آمارهای منتشر شده با شیوع سویه اومیکرون بسیاری از کودکان و نوجوانان به بیماری مبتلا شدند. با این وجود بسیاری از خانواده ها به ویژه خانواده هایی که در مدرسه دانش آموز داشتند به رغم اطلاع از خط و ربط اومیکرون در امر درگیر کردن این طیف سنی و الزام وامکان حضور فرزندان شان در مدارس و کلاس های آموزش حضوری باز هم نسبت به واکسینه کردن فرزندان خود اهمال کردند.

 

گرچه آمار دقیقی از ابتلای گروه سنی کودک و نوجوان که به واسطه عدم تمکین در تزریق واکسن به اومیکرون مبتلا و شرایطی بحرانی را پشت سر گذاشتند و حتی جان خود را از دست دادند، در دست نیست. اما همین واقعه تلخ برای آن دسته از شهروندانی که قصد سفر در ایام نوروز 1401 را دارند می تواند به عنوان آینه عبرت نصب العین قرار گیرد که مبادا در صورت مخالفت با واکسیناسیون یا اهمال و سهل انگاری در واکسینه کردن فرزندان خود، نه تنها نوروز بلکه آینده ای تلخ را برای خود و خانواده خود رقم بزنند.

 

حرف آخر؛ اینکه عقل سلیم حکم می کند که حتی در بدبینانه ترین حالت ممکن با چند پزشک و متخصص علوم آزمایشگاهی پیرامون باید ها و نبایدها و جبر و اختیار در امر واکسیناسیون مشورت شود و در نهایت تصمیمی اتخاذ کرد که به این واسطه بهترین ایام نوروز را برای خود و هموطنان خود رقم زد.

انتهای پیام/

 

منبع: دانا

کلیدواژه: سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا واکسینه نشده واکسن نزده دوز اول

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۶۸۷۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور وارد شد

واکسن خوراکی روتاویروس جهت پیشگیری از اسهال‌های ناشی از این روتاویروس برای شیرخواران تجویز می‌شود.

بنابر اعلام وزارت بهداشت شروع این برنامه از دانشگاه‌های علوم پزشکی هرمزگان و بوشهر و در شیرخواران ٢ ماهه است.

دکتر عرشی - رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت پیش از این اعلام کرده بود که واکسن روتاویروس در سنین ۲ و ۴ و ۶ ماهگی تزریق می‌شود و واکسیناسیون روتاویروس حداقل از سالانه ۱۰ هزار بیماری اسهال شدید و نیاز به بستری جلوگیری خواهد کرد.

همچنین اواخر سال گذشته واکسن پنوموکوک به برنامه واکسیناسیون کشوری وارد شد و اجرای آن از بندر خمیر هرمزگان شروع شد. بنابر اعلام رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت این واکسن نیز در سنین ۲ و ۴ و ۱۲ ماهگی تزریق می‌شود و می‌تواند سالانه از ۱۵۰۰ مرگ کودکان جلوگیری کند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • یک واکسن دیگر در لیست واکسیناسیون کودکان ایرانی
  • واکسن روتاویروس به جدول واکسیناسیون کشوری اضافه می‌شود
  • واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور وارد شد
  • ورود واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور
  • شکایت بازیکن فرانسوی از فایزر و بیونتک به دلیل عوارض واکسن کرونا
  • واکسن کرونا باعث پایان فوتبال من شد!
  • حجاج ابهر و خدابنده برای تزریق واکسن مننژیت اقدام کنند
  • آغاز واکسیناسیون حجاج در آذربایجان شرقی
  • تزریق و تلقیح بیش از ۱۶۱ هزار دز واکسن فلج اطفال در همدان
  • واکسیناسیون حجاج از امروز آغاز شد